Olej powinno się sprawdzać 5-7 min po zgaszeniu ciepłego silnika - takie info usłyszałem od człowieka z działu technicznego Skody, facet znał temat napinacza i sprawiał wrażenie ze widzi problem i chce pomóc. To był mój jedyny pozytywny kontakt ze Skodą w sprawie napinacza...
Problem z rozrządem 1.4 tsi
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez pascalCeed1, ja sprawdzam tak jak Ty, zresztą producenci oleju tez tak zalecają. A swoją drogą rozwalił się juz komus ten rozrząd czy bijemy piane przez 74 strony ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pascalCeed1, ja sprawdzam tak jak Ty, zresztą producenci oleju tez tak zalecają. A swoją drogą rozwalił się juz komus ten rozrząd czy bijemy piane przez 74 strony ?
Pisaliśmy już wiele razy, że na forum brak osobników póki co z rozrządem rozsypanym. Osobiście poza forum też nie znam przypadku wśród znajomych i znajomych znajomych.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez idasZamieszczone przez slawek31113Zamieszczone przez idasslawek31113, z ktorego roku jest auto?OII 1,4 TSI CAXA blekmiedzik
Komentarz
-
-
namo
W najbliższych dniach mam przegląd 100 000 km swojego 1.4 TSI. Nie wiem skąd mi się uklepało, jak pisałem do ASO o ofertę na tą robotę zapytałem o koszt wymiany rozrządu.
Taką odpowiedź dostałem:
W Pana samochodzie jest łańcuch rozrzadu, producent nie określa terminu wymiany
Wymienia się go w przypadku uszkodzenia, głosnej pracy.
Po rozmowie telefonicznej z pracownikiem ASO zauważyłem, że oni odcinają się od dyskusji w "internecie", co najmniej jakby to były pomówienia o napastowanie seksualne. Stoją twardo, że cała ta akcja z rozrządem to rozdmuchane bzdury na resorach, podchwycone przez pismaki aby tylko sprzedać swoje czasopismo za 2,40.
Jeśli można to przedstawię Panom z OCP internetowy przypadek, zwie on się HEJTER
Hejterzy zalali internet, występują również na tym forum, często można ich spotkać, hejtują ogłoszenia ze sprzedażą samochodu, można było ich również spotkać w wątku z moją "dzidziunią" jak to hejtowali odpis VAT-u.
W tym temacie hejtują silnik 1.4 TSI CAXA, nie przejechał ani kilometra tym silnikiem a wypowiadają się jak fachowcy z najwyższej półki dysponując szczegółowymi statystykami i materiałami prasowymi. W tym przypadku są zmorą koncernu VW Group i zapewne jak w innych firmach pracownicy ASO są szkoleni co odpowiadać klientom którzy trafią na wypociny hejterów.
Akurat dzięki hejterom ja mam pieniądze, pomagam kilku dużym firmom w Polsce dbać o opinie o ich produktach w internecie. VW Group nie jest moi klientem a temat dotyczy mnie tylko dlatego że w garażu stoi 1.4 TSI. Gdyby mi płacili takie wypowiedzi jak wasze zalewane były by tysiącami pozytywnych wypowiedzi fikcyjnych kont moich "żuczków" i nawet najlepszy moderator nie zorientował by się co się dzieje. Wyda Wam to się straszne, ale to jedyna broń rzetelnych firm na hejterów których tutaj nie brakuje.
Nie wymienię wraz z tym przeglądem tego rozrządu, nie wymienię ani za rok ani za dwa. Moja "dzidziunia" robi teraz jako "samochód zony" a ja bawię się quattro. Czarna ma już 100k przejechane, może sprawdzimy? Ile jeszcze przejedzie bez wymiany rozrządu?
Według hejterów rozrząd powinien pierdo..ąć juro rano a według mnie moja najmłodsza córka będzie uczyła się do prawa jazdy na tej skodzie i na tym łańcuchu.
Jakby ktoś chciał pogadać o hejterach to proszę pytać, a co do rozrządu skończcie wygadywać bzdury bo wstyd robicie.
Komentarz
-
namo, w tym temacie zostało już wszystko powiedziane ! ze 20 stron jest to rzeczowa wymiana doświadczeń ,spostrzeżeń a reszta to śmietnik o dupie Maryni i hejterach . Wyłów istotne symptomy uszkodzenia rozrzadu i zlicz ilu i ile za to zapłaciło dalej porownaj w necie uszkodzenia tego silnika i/lub z tym samym rozrządem w innych markach Koncernu . Zobaczysz wtedy, ,że tego ludzie sobie nie wymyślili
będąc tego przykładem wydałem kupe kasy na wymianę. Gdy płacisz z własnej kieszeni to uwierz mi inaczej mowią w Serwisie niż Tobie .
Oby nie dopadla cie ta dolegliwość z rozrządem , bo wtedy zaczniesz sam tupać nogami i pytać ,,Dlaczego akurat mój,,
Twój post jest zwykłym biciem piany, a dlaczego? Dlatego że nie masz merytorycznego przygotowania w tym temacie.
Komentarz
-
-
namo, Jak ktoś miesiąc czy dwa po gwarancji musi wyłożyć z kieszeni 6k, bo wtedy ASO bez problemów diagnozuje usterkę zgłaszaną w czasie gwarancji, ale wtedy była określana jako TTTM no to trudno, żeby nie został hejterem... Przeczytaj choćby ten wątek cały od początku do końca zanim napiszesz takie rzeczy... :|
Komentarz
-
-
namo
Przeczytałem cały wątek, filmiki podobały mi się. Osobiście jakbym coś takiego usłyszał z pod maską, nie wyjechał bym z garażu, laweta i szpula do ASO. Nie sądzę żebym dał sobie wmówić TTTM.
shado, faktycznie jak czyta się ten wątek to każdy właściciel 1.4 TSI ma ochotę zepchnąć to auto w przepaść z całym zarządem SAP w środku. Jeżeli ktoś nie ma TSI i czyta te dziesiątki podstron zapewne nigdy nie kupi tego silnika i odradzi go wszystkim znajomym. Czy taka jest misja tego forum? Nie za dużo tych hejterów?
Może lepiej by to wyglądało przed całą branżą motoryzacyjną jakbyście wspomnieli o problemie i napisali jak sobie z tym poradzić wraz z szablonem pisma do SAP o sfinansowanie całej operacji? Może by tak więcej porad i konkretów a nie 75 stron hejterskich wypocin które musiałem przełknąć?
Komentarz
-
Zamieszczone przez namoMoże lepiej by to wyglądało przed całą branżą motoryzacyjną jakbyście wspomnieli o problemie i napisali jak sobie z tym poradzić wraz z szablonem pisma do SAP o sfinansowanie całej operacji? Może by tak więcej porad i konkretów a nie 75 stron hejterskich wypocin które musiałem przełknąć?Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez namoW najbliższych dniach mam przegląd 100 000 km swojego 1.4 TSI. Nie wiem skąd mi się uklepało, jak pisałem do ASO o ofertę na tą robotę zapytałem o koszt wymiany rozrządu.
Taką odpowiedź dostałem:
W Pana samochodzie jest łańcuch rozrzadu, producent nie określa terminu wymiany
Wymienia się go w przypadku uszkodzenia, głosnej pracy.
Po rozmowie telefonicznej z pracownikiem ASO zauważyłem, że oni odcinają się od dyskusji w "internecie", co najmniej jakby to były pomówienia o napastowanie seksualne. Stoją twardo, że cała ta akcja z rozrządem to rozdmuchane bzdury na resorach, podchwycone przez pismaki aby tylko sprzedać swoje czasopismo za 2,40.
Jeśli można to przedstawię Panom z OCP internetowy przypadek, zwie on się HEJTER
Hejterzy zalali internet, występują również na tym forum, często można ich spotkać, hejtują ogłoszenia ze sprzedażą samochodu, można było ich również spotkać w wątku z moją "dzidziunią" jak to hejtowali odpis VAT-u.
W tym temacie hejtują silnik 1.4 TSI CAXA, nie przejechał ani kilometra tym silnikiem a wypowiadają się jak fachowcy z najwyższej półki dysponując szczegółowymi statystykami i materiałami prasowymi. W tym przypadku są zmorą koncernu VW Group i zapewne jak w innych firmach pracownicy ASO są szkoleni co odpowiadać klientom którzy trafią na wypociny hejterów.
Akurat dzięki hejterom ja mam pieniądze, pomagam kilku dużym firmom w Polsce dbać o opinie o ich produktach w internecie. VW Group nie jest moi klientem a temat dotyczy mnie tylko dlatego że w garażu stoi 1.4 TSI. Gdyby mi płacili takie wypowiedzi jak wasze zalewane były by tysiącami pozytywnych wypowiedzi fikcyjnych kont moich "żuczków" i nawet najlepszy moderator nie zorientował by się co się dzieje. Wyda Wam to się straszne, ale to jedyna broń rzetelnych firm na hejterów których tutaj nie brakuje.
Nie wymienię wraz z tym przeglądem tego rozrządu, nie wymienię ani za rok ani za dwa. Moja "dzidziunia" robi teraz jako "samochód zony" a ja bawię się quattro. Czarna ma już 100k przejechane, może sprawdzimy? Ile jeszcze przejedzie bez wymiany rozrządu?
Według hejterów rozrząd powinien pierdo..ąć juro rano a według mnie moja najmłodsza córka będzie uczyła się do prawa jazdy na tej skodzie i na tym łańcuchu.
Jakby ktoś chciał pogadać o hejterach to proszę pytać, a co do rozrządu skończcie wygadywać bzdury bo wstyd robicie.
Komentarz
-
-
Informacja od jednego ASO w Wa-wie, info sprzed kilku dni: jak dotąd.. (podkreślam) nie było przypadku znanego przez tą jednostkę aby w 1.4tsi u jakiegoś klienta czy coś podobnego łańcuch się wysypał. Co prawda nie jest to duże ASO na obrzeżach miasta, ale potwierdza się, że dużo gadania, a mało realnego zagrożenia.
Pragnę podkreślić, ze nie jest to info z recepcji :szeroki_usmiech, tylko od osoby dobrze mi znanej, które pracuje tam od X lat
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftA ktore ASO przyzna sie ze jest problem. Ze sprezynami to mi wmawiali ze nikogo nie mieli, potem pojawily sie auta z gazem. Ze skrzynia DSG tez nikogo nie bylo :lol: Ja na te teksty nie zwracam uwagi, tak samo jak oni na to co pisza w internecie.
Komentarz
-
Komentarz